Weeronline
Weeronline
  Paasdagen

  De kans op buien neemt in het paasweekend toe

  Aangemaakt: 06 apr 2020, 07:50 uur

  De week voor Pasen verloopt over het algemeen droog met veel zon, maar juist tijdens het paasweekend neemt de kans op buien toe. Wordt het deze week veelal 17 tot 23 graden, tijdens de paasdagen is het gemiddeld een graad of 16. Daarmee blijft het te zacht voor de tijd van het jaar, want gebruikelijk is 11 tot 14 graden half april.

  Goede Vrijdag schijnt de zon flink. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 16 tot 18 graden in het noorden en naar 19 tot 22 graden in het midden en zuiden. Op Stille Zaterdag wordt het 15 graden op de Wadden tot 21 graden in Limburg en het weerbeeld ziet er anders uit. Er is een mix van zon, wolken en enkele buien.

  Paasdagen minder warm en buien

  Ook tijdens de paasdagen is het licht wisselvallig met vooral op Eerste Paasdag een grote kans op buien. Op Tweede Paasdag kan nog een bui voorkomen, maar zien we ook weer vaker de zon. De temperatuur is lager en stijgt naar 13 tot 17 graden. Daarmee is het toch nog zachter dan gebruikelijk half april, maar de paasbrunch zal veelal binnen worden genuttigd.

  Ook tijdens de paasdagen kunnen we er niet op uit. We zullen in en rond het huis naar eieren moeten zoeken. Met de kans op buien wordt het wellicht wat makkelijker om thuis te blijven dan afgelopen weekend.

  Vorig jaar hadden we officieel de warmste Paasmaandag

  Deze week volop lenteweer

  De aanloop naar Pasen is ronduit lenteachtig. De zon schijnt veel en het blijft over het algemeen droog. Alleen later op deze maandag stijgt vanuit het westen de kans op wat lichte regen. Vanavond en vannacht trekt bewolking en lichte regen oostwaarts over het land. Morgen is het dan weer droog en ook de zon is dan weer van de partij. De verwachting voor de rest van de week lees je hier.

  Foto: Jolanda Bakker

  Door: Rico Schröder