Dinsdag 7 apr

Weerbericht België

Zonnig en warm, lokaal 25 graden
8 apr. 2020, 0:00 uur
Na een nacht met minima rond 9 graden is het overdag warm lenteweer met veel zon. Het wordt op veel plaatsen 20-24 graden. Lokaal kan het zelfs 25 graden worden! Geniet van het fraaie weer in je tuin of op je balkon. Donderdag en vrijdag wordt het met zon 17-24 graden. Tijdens Pasen is kans op enkele buien en vanaf Eerste Paasdag wordt het minder warm.

Deze nacht zijn er brede opklaringen. De temperatuur zakt naar een graad of 9. In de Oostkantons kan het kwik lokaal dalen tot 3 graden. Lokaal vormt een mistbankje.

Overdag is het opnieuw droog en zonnig. In de namiddag ontstaan stapelwolken, maar tot buien komt het niet. Het wordt nog iets warmer dan afgelopen dagen met 19 graden aan zee tot 24 graden in het centrum en de Kempen. Mogelijk komt het plaatselijk met 25 graden tot een zomerse dag. De wind is zwak en waait uit zuidelijke richtingen. Genieten van dit warme, (bijna) zomerse, weer doe je best in eigen tuin of op je balkon.

In de loop van de namiddag draait de wind in de kustregio naar het noorden en daardoor koelt het daar af tot een graad of 14.

Tijdens de avond zijn er brede opklaringen. In de nacht naar donderdag is er wat meer bewolking en plaatselijk kan een mistbank vormen. De minimumtemperatuur komt uit tussen 7 en 11 graden. In de Oostkantons koelt het lokaal af tot een graad of 4.

Donderdag is het zonnig. In de namiddag vormen regionaal enkele stapelwolken, maar het blijft overal droog. Het wordt 20-24 graden met de hoogste maxima in het noorden van Limburg en het uiterste zuiden van de provincie Luxemburg. In de kustregio wordt het maximaal 17 graden. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Aan zee wordt de wind in de loop van de namiddag noordelijk en daardoor daalt het kwik in de kuststrook naar een graad of 13.

Ook op Goede Vrijdag blijft het droog en is het wisselend bewolkt met in het algemeen veel zon. Met een zwakke oostenwind wordt het 20-24 graden. De hoogste maxima zijn voor de Kempen en de streken rond de grens met Frankrijk. Vlak aan zee wordt de wind in de namiddag noordoostelijk en daardoor kan het daar opnieuw wat afkoelen.

Tijdens het paasweekend is kans op enkele buien, vooral later op zaterdag en op Eerste Paasdag. Ook is er vooral op zondag minder ruimte voor de zon. De temperatuur moet gedurende het paasweekend wat inleveren. Zaterdag wordt het nog 17-23 graden, Eerste Paasdag wordt het 15-19 graden en Tweede Paasdag 13-18 graden. De laagste temperaturen zijn voor de kustregio en de hoogste maxima zijn voor de Kempen.

Ook na Pasen ligt de middagtemperatuur eerst tussen 13 en 18 graden. Later in de week wordt het mogelijk weer een paar graden warmer. Hierbij is de kans groot op droog en vrij zonnig weer. De neerslagkans ligt dagelijks rond 20%

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.