Dinsdag 22 okt

Weerbericht België

Wolkenvelden en zon
22 okt. 2019, 12:01 uur
Er is een mix van wolkenvelden en zon. Op de meeste plaatsen blijft het deze namiddag droog. Het wordt 12-16 graden. Morgen is het prima najaarsweer met vooral in de namiddag veel zon. Het wordt 17-20 graden. Donderdag kan het lokaal zelfs 21 graden worden en ook dan is de zon geregeld te zien. In de loop van het weekend wordt het waarschijnlijk koeler.

Deze namiddag is het op de meeste plaatsen droog. Er is een mix van wolken en zon, met vooral in het oosten regionaal eerst nog uitgestrekte wolkenvelden. Er is weinig wind en het wordt 12 graden in de Hoge Venen en 14-16 graden in Laag- en Midden-België.

Vanavond zijn er eerst opklaringen, maar vanaf het zuiden neemt later in de avond de bewolking toe. Ook wordt het nevelig met vooral in het oosten kans op mist.

Vannacht is het bewolkt en maakt vooral de westelijke helft van het land kans op lichte (mot)regen. De minima liggen rond 9 graden. In de Oostkantons kan het lokaal afkoelen tot een graad of 4. 

Morgenochtend is het grijs met veel wolken en in de Ardennen regionaal mist. In het westen kan nog af en toe lichte regen of motregen vallen. In de loop van de ochtend klaart het vanaf het zuiden op.

Morgenmiddag breekt de zon steeds overtuigender door. Met 16-19 graden wordt het warm voor eind oktober. Mogelijk wordt het in de Gaume lokaal 20 graden. De gemiddelde maximumtemperatuur in deze tijd van het jaar is 13-14 graden in Vlaanderen en 10 graden in de Ardennen. De wind is zwak tot hooguit matig en waait uit het (zuid)oosten.

Morgenavond is het droog en wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Vooral in de Ardense valleien kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 8 graden in de Oostkantons tot 13 graden in West-Vlaanderen.

Donderdag start de dag op veel plaatsen grijs met mist en lage bewolking. In het westen is kans op lichte regen of motregen. Geleidelijk breekt de zon door en in de namiddag is het behoorlijk zacht. De maximumtemperatuur varieert van 17 graden in de Ardennen tot lokaal 21 graden in de Kempen. 

Vrijdag is er veel bewolking, maar op een lokale spat motregen na blijft het droog. Het wordt 13 graden in de Oostkantons tot 17 in Gent en er waait een matige zuidwestenwind. In de avond en nacht naar zaterdag neemt de wind flink toe en is vooral in het westen kans op zware windstoten.

Voor zaterdag staat regen op het programma. In de middag wordt het droger met in Vlaanderen ook ruimte voor de zon. De temperatuurverwachting is vrij onzeker, maar waarschijnlijk is het nog altijd relatief acht met maxima van 13-17 graden.

Op zondag is het wisselend bewolkt met een enkele bui. Het wordt 11 graden in de Ardennen tot 15 in Limburg bij een matige, aan zee vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten.

Voor volgende week is er grote kans op vrij koel herfstweer met maxima rond 10 graden en lokaal vorst in de nachten. Er is vaak vrij veel bewolking. De kans op regen is dagelijks circa 50%, maar het zal om kleine hoeveelheden gaan.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.