Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

21 januari 2020

In Spanje en later ook in Portugal is het wisselvallig weer met een grote kans op regen- en onweersbuien. In Italië is het droog en schijnt de zon regelmatig, wel neem later de bewolking en de kans op mist toe. In grote delen van West- en Centraal-Europa is het rustig en droog winterweer. Er zijn perioden met zon, maar er komen ook wolkenvelden voor. Regionaal kan mist ontstaan. In de Alpenlanden schijnt de zon volop en is het prachtig weer voor een skivakantie.

West-Europa

Frankrijk
In grote delen van het land is het de komende dagen heerlijk winterweer. De zon schijnt regelmatig en het blijft droog. Wel kan regionaal mist voorkomen. In Parijs wordt het 5-8 graden. Ook in de Alpen schijnt de zon volop, maar vriest het enkele graden overdag. Het zuiden vormt de uitzondering want daar is het nat en onstuimig. Er staat een stevige wind en het komt tot stevige buien.

Groot Brittannië
In Engeland is het rustig en droog winterweer de komende tijd. Het is wel overwegend bewolkt met een grote kans op mist. In Londen wordt het 7-9 graden. Aan de zuidkust en later in de week ook elders schijnt geregeld de zon. In Schotland bestaat het weerbeeld uit een mix van zon, wolken en toenemende kans op buien. Het wordt 8-11 graden in Edinburgh en Glasgow.

Zuid-Europa

Italië
De zon schijnt geregeld en het is de hele week droog. Later in de week neemt de bewolking toe en in de Po-vlakte is kans op mist. De temperatuur stijgt in Milaan naar 8-10 graden. In Rome wordt het dagelijks 15 graden. Op Sicilië en Sardinië schijnt de zon en wordt het 15-17 graden.

Portugal
De nieuwe week start met prachtig weer! De zon maakt overuren en de temperaturen zijn aangenaam. In Lissabon en Porto wordt het 14-15 graden. In de Algarve wordt het een graad of 15. Geleidelijk neemt de bewolking toe en vanaf woensdag slaat het weerbeeld om. Grote delen van het land krijgen met buien te maken, ook op Madeira neemt de kans op een bui toe. Alleen het noorden lijkt het droog te houden.

Spanje
Het is wisselvallig aan de costa's met stevige regen- en onweersbuien. Landinwaarts en in de bergen valt sneeuw. De temperatuur stijgt aan de costa's naar ongeveer 15 graden. In Madrid is het een graad of 10. In de loop van de week knapt het weer op, maar het zuiden en zuidwesten houdt kans op stevige buien. Op de Balearen komt het eerst tot buien, later wordt het droog met zon. Het wordt 16 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is rustig en droog deze week met een mix van zon en wolken. Regionaal komt ook mist voor, maar vooral in het zuiden en later in de week ook in het oosten schijnt de zon flink. De temperatuur stijgt in München naar 2-7 graden, in Berlijn wordt het 5-7 graden. In Winterberg stijgt vriest het in de nacht licht, overdag wordt het zo'n 3 graden boven nul.

Oostenrijk
Het belooft prachtig weer te worden de komende dagen en de zon maakt overuren! Het is wel koud en overdag blijven de temperaturen onder het vriespunt. In de nachten gaat het matig tot streng vriezen. Halverwege de week wordt het geleidelijk iets zachter. Overdag komen de maxima dan enkele graden boven nul. Pas volgende week neemt de kans op verse sneeuw weer toe.

Zwitserland
De komende tijd kan volop genoten worden van de vers gevallen sneeuw. Er staat prachtig wintersportweer op de planning: het blijft droog en de zon schijnt volop. Wel waait er een koude wind en de temperaturen komen overdag nauwelijks boven het vriespunt uit. Gedurende de week wordt het zachter met maxima van 3 à 4 graden in de dorpen. In het zonnetje is het dan goed toeven op de pistes en het terras.


Rico Schröder Rico Schröder Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.