Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

16 december 2019

In een groot deel van West-Europa wisselen zon en wolken elkaar af en is kans op een enkele bui. In de Alpenlanden is het prima weer om te skiën. In Portugal en in het westen van Spanje trekken pittige buien over. Lokaal het flink doorplenzen. Aan de costa's is meer ruimte voor de zon en is het prima weer. Ook in het zuiden van Italië laat de zon zich vaak zien.

West-Europa

Frankrijk
Vooral in het noordwesten van het land trekken geregeld buien over. Lokaal kan het flink doorregenen. Verder naar het zuiden laat de zon zich vaker zien. Aan de Côte d'Azur is kans op een enkele bui, maar schijnt ook geregeld de zon. De temperaturen liggen tussen 10 en 18 graden. De komende dagen is het wisselvallig weer. Er is kans op buien, maar er zijn ook droge dagdelen. Af en toe schijnt de zon.

Groot Brittannië
In een groot deel van Engeland wisselen zon en wolken elkaar af. Aan de zuidkust is meer bewolking en is kans op een enkele bui. Het wordt 6-9 graden. In Schotland is een paar graden kouder en wisselvallig. Het wordt maximaal 6 graden. In de Hooglanden valt de neerslag in de vorm van sneeuw. Dit weerbeeld houdt tot en met woensdag aan. Donderdag wordt het zachter en neemt de kans op buien toe.

Zuid-Europa

Italië
In het noordwesten van het land overheerst de bewolking en is kans op een bui. In Milaan wordt het 7 graden. In de zuidelijke helft van het land is het een stuk warmer en laat de zon zich vaker zien. In Palermo wordt het 22 graden. In Rome wordt het 19 graden en is het heerlijk weer voor een stedentrip. De komende dagen neemt de kans op een bui toe, maar zijn er ook droge dagdelen met af en toe zon.

Portugal
Over het hele land trekken pittige buien over. Lokaal kan het flink doorplenzen. De temperaturen liggen tussen 11 en 18 graden. In Lissabon wordt het 14 graden en is het kletsnat. Morgen wordt het tijdelijk wat rustiger weer met wat zon. De dagen daarna is weinig ruimte voor de zon en neemt de kans op buien toe. Het kan lokaal stevig doorregenen.

Spanje
Vanuit het westen trekken pittige buien over. Lokaal kan het flink doorregenen. In Madrid wordt het 12 graden en is kans op een enkele bui. Aan de costa's is meer ruimte voor de zon en is het prima weer. In Barcelona wordt het 16 graden. De komende dagen is het in een groot deel van het land wisselvallig weer. Donderdag wordt het in het binnenland kletsnat en komt lokaal onweer voor.

Centraal Europa

Duitsland
In het westen van het land overheerst de bewolking en is kans op een bui. In de rest van het land wisselen zon en wolken elkaar af en is het overwegend droog. De temperaturen liggen tussen 8 en 14 graden. De komende dagen neemt de kans op een bui geleidelijk af en laat de zon zich vaker zien. Het is erg zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt maximaal 15 graden.

Oostenrijk
In het oosten van het land is kans op mist. In de rest van het land wisselen zon en wolken elkaar af en is het overwegend droog. In de Alpen is het heerlijk weer om te skiën. In veel skigebieden ligt voldoende sneeuw en is meer dan de helft van de liften in gebruik. De komende dagen wordt het zachter, lokaal kan het 14 graden worden. Woensdag neemt de kans op een bui toe.

Zwitserland
In de Alpen is het prima weer om te skiën. In het zuiden van het land is kans op een enkele bui. In Bern wordt het 10 graden en is het prima weer om de stad te verkennen. Vanaf morgen neemt de kans op een regen, en in de hogere delen de kans op sneeuw toe. Hoog in de bergen kan een flink pak sneeuw vallen.


Floris Lafeber Floris Lafeber Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.