Weerbericht Nederland

Zeer zachte en heldere avond

22 apr. 2019, 16:44 uur

Het blijft nog een tijd heerlijk weer. Lokaal is er wat sluierbewolking. Vannacht is het overwegend helder en koelt het af naar 7-12 graden. Morgen is het wederom zonnig en warm. De komende dagen neemt de bewolking wat toe en vanaf woensdag is er dagelijks kans op enkele buien. In het weekend daalt de temperatuur naar 13-16 graden.

Vanavond blijft het nog een tijd heerlijk weer. In in het hele land enkele velden hoge bewolking aanwezig. Het blijft droog. Vannacht daalt de temperatuur naar 7 graden in het noordoosten en 11-12 graden in het westen.

Morgenochtend komt regionaal enkele velden hoge bewolking voor. Vooral in het zuiden en oosten komt wat bewolking voor. Het blijft overal droog.

Morgenmiddag schijnt de zon volop en komen de maxima uit op 20 graden in het Waddengebied en 24 graden in het zuiden van het land. Lokaal kan het 25 graden worden. In het zuiden van het land staat een matige oostenwind (3-4 Bft). In het noorden en oosten staat een vrij krachtige wind (5 Bft). In de loop van de middag ontstaan er enkele stapelwolken, maar het blijft droog en zonnig.

Morgenavond is er een aantal stapelwolken, maar zijn er ook nog veel heldere perioden. In de nacht koelt het af naar 9-14 graden.

Woensdag neemt de bewolking toe en is er kans op regen. In de ochtend is er een mix van stapelwolken en zon. In de middag neemt de bewolking verder toe en is in het hele land kans op een enkele bui. Hierbij is een klap onweer mogelijk. De maximumtemperatuur komt uit op 21 graden in het uiterste noorden tot 24 graden in het zuiden en oosten van het land. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. In de avond neemt de kans op regen toe.

Donderdag is in het hele land kans op wat lichte regen, vooral in de middag en avond kan er een bui vallen. Het is wisselend bewolkt, zo nu en dan is er ruimte voor wat zon. De wind is matig tot vrij krachtig en het wordt 17-21 graden.

Vrijdag zijn er wederom buien en is er een mix van wolken en wat zon. De maxima komen uit op 14-17 graden en de wind is matig tot vrij krachtig.

In het weekend wordt het 13-16 graden en is het wisselend bewolkt. In het hele land is regelmatig kans op een bui en de zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.