Weerbericht Nederland

Wisselend bewolkt en zacht

21 feb. 2019, 0:00 uur

Op de meeste plaatsen blijft het droog en zijn er opklaringen. Later in de nacht neemt de bewolking toe. De temperatuur daalt naar 4-6 graden. Overdag is het wisselend bewolkt met in het noordoosten kans op een bui. De maxima komen uit op 9-13 graden. Komende dagen blijft het zacht en vooral in het weekend zijn er zonnige perioden.

Vannacht is het droog. In het noordoosten is een kleine kans op een beetje regen. Vooral in het midden en zuiden komen opklaringen voor. Later in de nacht neemt de bewolking iets toe. De temperatuur daalt naar 4-6 graden.

Vandaag is er vrij veel bewolking met lokaal wat zon. Vooral in het noordoosten is het grijs en daar is een enkel spatje regen niet uit te sluiten. In de middag zijn er tussen de stapelwolken door ook zonnige perioden. Een matige zuidwesten- tot westenwind voert iets zachtere lucht aan. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden tot 13 in het zuiden en zuidoosten. Op de Wadden blijft het een graad of 9.

In de nacht naar vrijdag wordt het regionaal mistig. Lokaal kan sprake zijn van dichte mist en er is kans op laaghangende bewolking. De temperatuur daalt naar 5-7 graden. Tijdens opklaringen is het een paar graden koeler.

Morgen is het weerbeeld heel wisselend. Regionaal is het grijs door wolkenvelden en mistbanken. Vooral in het zuiden schijnt op een aantal plaatsen de zon. Later in de ochtend kunnen mist en laaghangende bewolking ook in het midden en westen van het land plaatsmaken voor zonnige perioden. In het oosten en noorden blijft het wolkendek langer gesloten en op de Wadden blijft het nevelig.

Zodra de zon is doorgebroken zal de temperatuur naar 13-14 graden stijgen en in het zuiden kan het ruim 15 graden worden. In het noorden en noordoosten wordt het 9-12 graden. De wind is overwegend zwak en komt uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar zaterdag kunnen lokale mistbanken ontstaan. Met minima van een graad of 6 is het vrij zacht.

Zaterdag begint de dag lokaal grijs met mist en laaghangende bewolking. Op verschillende plaatsen schijnt de zon en geleidelijk gaat op steeds meer plaatsen de zon schijnen. Vooral later in de middag is het stralend weer met maxima van 9 tot 14 graden. In het zuiden kan het lokaal 15 graden worden. Er volgt een heldere avond en nacht. Het wordt wat frisser dan de voorgaande nachten met minima van 1 tot 4 graden en in het oosten kans op een beetje vorst. Aan de grond kan het op veel plaatsen vriezen.

Zondag wordt een stralende lenteachtige dag. De temperatuur stijgt naar 8 graden op de Wadden, 10 graden in het midden van het land en 11 tot lokaal 12 graden in het zuiden. Daarmee is het iets minder zacht dan op zaterdag en dat komt door een zwakke oostenwind. Normaal is het 5-6 graden.

Na het weekend daalt de middagtemperatuur naar 9-12 graden. In het Waddengebied is het 7-8 graden. Het is droog met zonnige perioden en vooral in de ochtend enkele wolkenvelden en mistbanken. In de middag zijn er stapelwolken en zonnige perioden. Lokaal kan de bewolking hardnekkig zijn en dan valt de hoeveelheid zon tegen. Er staat een zwakke oosten- tot noordoostenwind. ’s Nachts is het 0 tot 3 graden en kan het een beetje vriezen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.