Zondag 18 aug

Weerbericht Nederland

Regionaal nat, later droge perioden
18 aug. 2019, 0:00 uur
Het raakt geheel bewolkt en in de ochtend trekt een regengebied over het land. Vanmiddag zijn er droge perioden en enkele buien. Af en toe schijnt de zon en het wordt 19-22 graden. Komende dagen zijn er minder buien en laat de zon zich vaker zien. Vanaf donderdag wordt het zonniger en warmer. Volgend weekend wordt het zomers met 25 tot 28 graden.

Deze nacht raakt het vanuit het zuiden geheel bewolkt en stijgt de kans op regen. De meeste neerslag zal later in de nacht in de zuidoostelijke helft vallen. De minima liggen tussen 14 en 16 graden.

Vanochtend is het grijs en vooral in het zuiden, midden en oosten zal het nog een tijd regenen. In het westen en noordwesten valt af en toe regen. De grootschalige regen trekt geleidelijk verder.

Vanmiddag valt vooral in de oostelijke delen van het land regen. Er staat weinig wind. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig en tijdelijk kan in Zuid-Limburg een vrij krachtige wind opsteken.

Halverwege de middag zijn er droge perioden en komen verspreid over het land enkele buien voor. Af en toe kan de zon schijnen, maar over het algemeen zijn er veel stapelwolken. Het wordt 20-21 graden en met wat zon kan het in het zuiden 22 graden worden. In het Waddengebied is het een graad of 19. De wind is zuidwestelijk en matig van kracht. In de kustgebieden en in het noordwesten is de wind (vrij) krachtig.

Vanavond neemt de kans op buien af en kan de zon op verschillende plaatsen een tijd schijnen. Lokaal kan nog een enkele bui voorkomen. In de nacht naar maandag is vooral in het noorden en westen kans op een bui. De temperatuur daalt naar 11 tot 14 graden.

Morgen is in de ochtend in het noorden, westen en middag kans op enkele (lichte) buien. In het zuiden en oosten is het overwegend droog. Er zijn enkele wolkenvelden, maar regionaal begint de dag zonnig. Later in de ochtend ontstaan stapelwolken en schijnt af en toe de zon.

In de middag kunnen verspreid over het land een paar buien ontstaan. Het wordt 19 graden aan de kust 20-21 graden op veel andere plaatsen en in het zuiden en oosten kan het 22 graden worden. De wind blijft in de zuidwesthoek en is matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig in het westen. Aan zee staat een krachtige zuidwester.

Dinsdag en woensdag is het vrij rustig zomerweer met zonnige perioden en stapelwolken. Vooral midden op de dag kan de zon regionaal een tijd verdwijnen en kan een enkele lichte bui ontstaan. Aan de middagtemperatuur verandert weinig. ‘s Nachts wordt het wel iets koeler met in de nacht naar woensdag minima van 8 tot 13 graden. Lokaal kan wat mist ontstaan.

Vanaf donderdag zal de temperatuur stijgen en vrijdag wordt het 21-24 graden. In het zuiden en zuidoosten wordt het met 25 graden zomers. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af.

Zaterdag wordt het 23-24 graden in het noorden. In de Randstad is het ruim 24 graden en verder naar het zuiden en oosten kunnen we met 25 graden zomerse warmte verwachten. Lokaal kan het 26 graden worden. Het is dan flink zonnig en de kans op een bui is klein.

Zondag doet de zomerse warmte er nog een schepje bovenop. Op grote schaal kan het 25-26 graden worden en in het zuiden, oosten en op de Veluwe wordt het 27-28 graden. In het zuidoosten kan de temperatuur in de buurt van 30 graden komen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.