Dinsdag 21 jan

Weerbericht Nederland

Koude avond, lokaal dichte mist
21 jan. 2020, 17:05 uur
Regionaal is het bewolkt en plaatselijk komt ook dichte mist voor. Vannacht kan op meer plaatsen mist ontstaan. Het koelt af naar -3 tot +4 graden. Morgen is het bewolkt met lokaal wat licht gespetter. Het wordt 5-8 graden. De rest van de week komt in de nacht en ochtend mist voor, in de middag schijnt geregeld de zon. Het wordt 5-7 graden.

Vanavond is het regionaal bewolkt en ontstaat lokaal dichte mist. De avond verloopt koud met op veel plaatsen in het zuiden en oosten lichte vorst.

Vannacht neemt in het zuiden en zuidoosten de kans op mist verder toe. Elders is het bewolkt en in de loop van de nacht wordt het vanuit het noorden nevelig. De wind waait zwak uit het westen tot zuidwesten. De temperatuur daalt in het zuiden en zuidoosten naar waarden tussen 0 en -3 graden. In het midden en oosten koelt het af naar waarden rond of iets boven nul en in het westen en noorden blijft het kwik 2-4 graden boven nul.

Morgen komt in het zuiden en zuidoosten eerst mist voor. In de rest van het land is het grijs, bewolkt en nevelig en lokaal is wat licht gespetter niet uitgesloten.

In de middag breekt vanuit het noorden de zon geleidelijk door, maar in het zuiden blijft het grijs en bewolkt met kans op een spatje regen. De zwakke zuidwestenwind wordt geleidelijk noordelijk en blijft zwak. De temperatuur stijgt naar 5-7 graden in het oosten, midden en zuiden en naar 8 in het westen en noorden.

In de avond en nacht naar donderdag breiden de opklaringen zich verder over het land uit. In opklaringsgebieden ontstaat dichte mist. In het zuiden blijft het overwegend bewolkt. De zwakke wind wordt oostelijk en de temperatuur daalt naar 0-3 graden.

Donderdag start de dag in het noorden en midden met (dichte) mist. De mist lost geleidelijk op, maar lokaal kan het tot in de middag duren voordat de grijzigheid is verdwenen. In de middag klaart het vanuit het oosten geleidelijk op, maar in het westen blijft het grijs en bewolkt. De temperatuur stijgt naar 5-6 graden.

In de nacht naar vrijdag is vooral in het westen kans op mist. Met uitzondering van Zeeland en de Wadden gaat het licht vriezen met minima van -1 tot -3 graden. Vrijdag begint de dag in het westen en noorden met mist. Elders schijnt geregeld de zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe, maar in het zuidoosten blijft de zon geregeld schijnen. Het blijft droog en het wordt 5-7 graden.

Zaterdag start de dag regionaal weer met mist, maar vrij snel lost dit op. De rest van de dag is er een afwisseling van wolkenvelden en geregeld zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind. De temperatuur stijgt van noord naar zuid naar 6-8 graden.

Zondag is er een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. In de loop van de dag stijgt de kans op regen. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden en naar 10 elders.

Begin volgende week staat er vrij veel wind uit het zuidwesten en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 10-12 graden. Maandag lijkt het nog droog te blijven, vanaf dinsdag neemt de kans op regen duidelijk toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.