Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Overdag uitgestrekte wolkenvelden
  24 okt. 2020, 0:00 uur
  Bewolking heeft deze zaterdag de overhand en hier en daar kan het zelfs even licht spetteren. Soms kan de zon ook even te zien zijn. Het wordt 15-16 graden. Zondag wordt een natte dag en trekt een regengebied gestaag over ons land. De dagen daarna is het vaak droog, maar vanaf woensdag neemt de kans op buien weer toe. De temperatuur komt rond normaal uit met 13 graden.

  Deze nacht is in de noordelijke provincies en langs de westkust kans op een bui en zijn er veel wolkenvelden. In de rest van het land is het droog met enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar 9-11 graden.

  Vanochtend en vanmiddag zijn er uitgestrekte wolkenvelden en zo nu en dan is de zon even te zien. Een groot deel van de tijd is het droog, maar lokaal kan het even heel licht spetteren. Het wordt een uitstekende dag om lekker uit te waaien. Er staat een matige en in het westen vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is de wind krachtig. Ondanks het bewolkte weer is het zacht. Het wordt 15 graden in het noorden en noordoosten. In de Randstad en in het zuiden is het zo’n 16 graden.

  Vanavond en in de nacht naar zondag is het zeer zacht met zo’n 15 graden. Ook dan is het bewolkt en staat er flink wat wind. Aan de kust kan het hard waaien. Vooral in het westen stijgt de kans op regen.

  Zondag wordt het heel ander weer en trekt een regengebied gestaag over het land. Hierdoor is het in het heel land een groot deel van de tijd grijs en nat. Met de komst van de regen wordt het minder zacht en in de middag is het ongeveer 13 graden aan de kust en 14 graden in het binnenland. Het is wat winderig met een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. Mogelijk neemt de neerslag in de loop van de middag het westen en noordwesten af.

  Maandag en dinsdag is het vaak droog en komen hooguit een paar buien voor. Behalve wolkenvelden zijn er ook enkele zonnige perioden. Het wordt 12-13 graden.

  De dagen daarna neemt de kans op buien toe. Een matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind voert veel wolkenvelden aan en de hoeveelheid zon is beperkt. De middagtemperatuur ligt op 13-14 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  Zaterdag 24 okt