Dinsdag 7 apr

Weerbericht Nederland

Zonnig en warm, lokaal 25 graden
8 apr. 2020, 0:00 uur
Na een nacht met minima rond 8 graden is er overdag veel zon. Het wordt op veel plaatsen 20-24 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 25 graden worden! Geniet van dit fraaie weer in je tuin of op je balkon. Morgen en vrijdag wordt het 15-22 graden met zon en de hoogste maxima in het zuiden. Tijdens Pasen is kans op buien en vanaf Eerste Paasdag wordt het minder warm.

Deze nacht is het wisselend bewolkt met vaak brede opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden. Plaatselijk ontstaan enkele mistbanken.

In de ochtend is het zonnig. Wel zijn er velden hoge bewolking. De temperatuur loopt snel op en bereikt rond het middaguur landinwaarts al 20 graden.

In de middag is het warm lenteweer met op veel plaatsen 20-24 graden. In het zuidoosten kan het lokaal zelfs zomers warm worden met 25 graden. Op de Wadden wordt het 15-16 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het zuiden. De kustgebieden krijgen in de loop van de middag met wind van zee te maken en daardoor gaat de temperatuur daar omlaag. Na een maximumtemperatuur rond 20 graden duikt het kwik op de westelijke stranden dan naar een graad of 13. Het weerbeeld bestaat uit zon, hoge bewolking en enkele stapelwolken.

Tijdens de avond zijn er brede opklaringen. In de nacht is er wat meer bewolking, vooral in het westen en noorden van het land. De minimumtemperatuur komt uit tussen 7 en 10 graden.

Donderdag is het wisselend bewolkt met in het noorden meer wolken dan in het zuiden. In het noorden is een kleine kans op een beetje regen, maar verder blijft het overal droog. Het wordt 13 graden op de Wadden, 16-19 graden in Haarlem, Heerenveen, Zwolle en Groningen en 20-23 graden in de zuidoostelijke helft van het land. De wind is matig en waait uit het noordoosten.

Ook op Goede Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog en is het wisselend bewolkt. Met een matige oostenwind wordt het 12-14 graden op de Wadden en direct aan de noordkust, 15-18 graden elders in de noordelijke helft van het land en 19-22 graden in de zuidelijke helft van het land.

Tijdens het paasweekend is kans op enkele buien, vooral op zaterdagavond en op Eerste Paasdag. Ook is er vooral op Eerste Paasdag minder ruimte voor de zon. De temperatuur moet gedurende het paasweekend wat inleveren. Zaterdag wordt het nog 15-22 graden, Eerste Paasdag wordt het 14-19 graden en Tweede Paasdag 12-17 graden. De laagste temperaturen zijn voor de Wadden en de hoogste maxima zijn voor het zuidoosten van het land.

Ook na Pasen ligt de middagtemperatuur eerst tussen 12 en 17 graden. Later in de week wordt het mogelijk weer een paar graden warmer. Hierbij is de kans groot op droog en vrij zonnig weer. De neerslagkans ligt dagelijks rond 20%.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.